preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka

Login
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Po završetku školovanja htio/la bih:

PROJEKTI

 

 

Sigurno na web 

Zaštita i prava djece 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2011.

Ukupno: 432603
Ovaj mjesec: 1416
Ovaj tjedan: 173
Danas: 66
INTERNET
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POČINJE 2. POLUGODIŠTE
Autor: Darko Zvonar, 6. 1. 2024.

Nastava u 2. polugodištu počinje u ponedjeljak, 8. siječnja 2024. godine u 8.00 sati prema ustaljenom rasporedu.

S početkom 2. polugodišta uz redovan rad počet će  i učenička natjecanja te pripreme za Sidonijin dan. Napominjemo da će se u 2. polugodištu provoditi i nacionalni ispiti u 4. i 8. razredu te obuka plivanja za učenike 3. i 4. razreda.

Prvi dio 2. polugodišta traje do 16. 2. 2024. nakon čega će učenici imati drugi dio zimskog odmora u trajanju od tjedan dana.

Obzirom da se najavljuje zahladnjenje skrećemo pažnju učenicima i roditeljima na važnost odijevanja sukladno vremenskim uvjetima jer dio učenika često dolazi u školu u odjeći i obući koja nije adekvatna vremenskim prilikama zimi – tenisice, stopalice, bez jakne, bez kišobrana ili kabanice, izlaze iz zgrade u opremi za TZK (kratka majica i dres) i sl., a potrebno je naglasiti i važnost preobuvanja u suhu obuću za razred jer dio učenika (namjerno ili slučajno) ne donosi obuću za razred ili pokušava izbjeći preobuvanje prilikom ulaska u školu.

Uz to, obzirom da je sezona respiratornih infekcija, molimo učenike i roditelje da vode računa o simptomima bolesti te da učenici ostanu kod kuće u slučaju izraženih simptoma, a roditelji jave razrednicima o ostanku djeteta kod kuće i po potrebi konzultiraju liječnika, a sve u cilju da se spriječi širenje respiratornih ili probavnih infekcija i izbjegne potreba izostajanja većeg broja učenika ili učitelja te eventualne zdravstvene komplikacije kod pojedinaca, ali i poteškoće u organizaciji rada škole.

Vezano uz prehranu učenika, sada kada da je prehrana u potpunosti besplatna, molimo roditelje da razgovaraju s učenicima i skrenu pažnju na važnost zdrave prehrane kao i odgovornost u postupanju s hranom koja se u znatnoj količini baca. Na žalost, dio učenika ponaša se vrlo neodgovorno i bahato. Jasno je da svima ne odgovara svako jelo ili jednostavno nisu naviknuti na neka jela no to nije razlog da se jelo  bar ne proba ili, ako ništa drugo, da se bar pojede kruh ili kaže drugima da si uzmu porciju ukoliko se ne namjerava jesti. Dio učenika uopće ne želi ni probati jelo, ali, uz to, ne želi ni dati obrok nekom drugom nego samo, kako se kaže, zbrčka i odnese zdjelicu i to tako da se kruh zagrize i stavi u zdjelicu s varivom. Dakle baca se i kruh i kuhano jelo, a ima učenika koji bi pojeli i taj obrok. Potrebno je voditi računa i o pristojnom ponašanju i npr. ne prebirati po zdjeli s voćem i ne prisvajati više porcija ili neke namirnice prije nego se svi posluže.

Na roditeljskim sastancima gotovo svi roditelji izrazili su slaganje sa zabranom korištenja mobitela kako je to navedeno i našem Kućnom redu. Obzirom da će se mobiteli ponekad u dogovoru s učiteljima možda i koristiti za rad u nastavi te da postoje situacije u kojima učenicima, npr. pri dolasku ili odlasku iz škole mobitel može zatrebati, učenici koji imaju mobitele, moraju ih imati ugašene i ne smiju ih koristiti tijekom nastave, osim u slučaju ako se za neki dio rada organizira da se za rješavanje nekih zadataka mogu koristiti. U slučaju nedozvoljenog korištenja, mobitel će biti oduzet i pospremljen te će po njega doći roditelj. Nakon nabave garderobnih ormarića učenici će mobitele ostavljati u njima. Na žalost, uočeno je kod više učenika da im je mobitel važniji i od obroka jer prije nego sjednu za stol u blagovaonici i počnu jesti, prvo pregledaju stanje na „mrežama“.

U slučaju potrebe, razrednici i ostalo administrativno osoblje u školi mogu nazvati roditelje. U tu svrhu, važno je da roditelji daju informaciju o aktivnim brojevima, promjeni broja kao i o brojevima drugih osoba koje se može kontaktirati u slučaju potrebe ako su roditelji eventualno nedostupni.

Nadamo se da su se učenici odmorili i prikupili energiju i želju za daljnjim radom za koji svima želimo da bude uspješniji, a uz uspjeh svim učenicima, roditeljima i radnicima škole želimo rad i boravak i u školi i van nje u zdravlju, miru, razumijevanju i suradnji!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju