preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka

Login
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Anketa
Po završetku školovanja htio/la bih:

PROJEKTI

 

 

Sigurno na web 

Zaštita i prava djece 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2011.

Ukupno: 432206
Ovaj mjesec: 1019
Ovaj tjedan: 254
Danas: 28
INTERNET
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POČETAK NASTAVE U ŠKOLSKOJ 2023./2024. GODINI
Autor: Darko Zvonar, 31. 8. 2023.

Dragi učenici, poštovani roditelji!

U ponedjeljak, 4. rujna 2023. u 8.00 sati počinje nastava u novoj školskoj godini. Polazak autobusa je u 7.15 iz Finčevca i Vukšinca Riječkog.

Učenici će prvi dan imati 4 sata nastave do 11.30 osim učenika 1. razreda koji će sa roditeljima moći ići kući i ranije nakon druženja i podjele udžbenika i radnih materijala. Pozivamo roditelje učenika 1. razreda da, ukoliko imaju mogućnosti, dođu na početak nastave sa svojim prvašićima kojima čestitamo na ovom velikom i važnom koraku na njihovom životnom putu.

Ukoliko bude lijepo vrijeme, okupljanje za svečani početak, kratki program i pozdravne riječi učenicima, roditeljima i radnicima škole održat će se u 8.00  ispred ulaza u školsku zgradu. Nakon toga će se  učenici preobuti i sa svojim razrednicima otići u svoje učionice. Prva dva sata učenici će imati sa svojim razrednicima te će im biti podijeljeni udžbenici i radni materijali, a 3. i 4. sat imat će prema rasporedu.

Učenici sa sobom trebaju ponijeti školske torbe za udžbenike i radne materijale te obuću za boravak u školi.

Prvi dan neće biti prehrane u školskoj kuhinji. Prehrana počinje od utorka, 5. rujna.

Jelovnik za sve učenike (MŠ i PŠ) prvi tjedan nastave:

DAN

DORUČAK

RUČAK

5.9.

Pašteta, kruh, čaj

Pečena piletina, mlinci, salata

6.9.

Marmelada, maslac, čaj, kruh

Špageti bolognese, salata

7.9.

Kremni namaz, kruh, čaj

Varivo grah s povrćem i junetinom

8.9.

Sirni namaz, kruh, kakao

Gorički krumpir sa svinjetinom, salata

 

NAPOMENE VEZANE UZ PROMJENE U ORGANIZACIJI RADA

Naša škola, Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja, sudjeluje u Eksperimentalnom programu "Osnovna škola kao cjelodnevna škola - Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja" te je organizacija rada drugačija u odnosu na prethodne godine.

Obzirom da je boravak učenika u školi duži, ovisno o dnevnom rasporedu te interesu i mogućnostima za sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima (jednoj ili više), učenici će u školi dobiti dva obroka. Doručak za učenike razredne nastave i 5. razreda će biti nakon 1. sata, a za učenike 6. – 8. razreda nakon 2. sata. Ručak će za učenike razredne nastave biti nakon 5. sata (12.20), a za učenike 6. – 8. razreda nakon 6. sata u 13.10.

Učenicima u Područne škole Hižanovec i Kolarec bit će dostavljani obroci koji će se pripremati u kuhinji u matičnoj školi. Prehrana u školi je za sve učenike besplatna.

Odmori za doručak trajat će 10 minuta, a za ručak 20 minuta. Završetak 6. sata za razrednu nastavu je u 13.25., a 7. u 14.15. Završetak 7. sata za predmetnu nastavu je u 14.15, 8. sata u 15.05, a 9. sata u 15.55.

Ovisno o tome koji razred učenik polazi, koju izbornu nastavu pohađa i u kojima i koliko izvannastavnih aktivnosti prema interesu i mogućnostima bude sudjelovao, tj. koji će dan one biti po rasporedu, trajat će boravak učenika u školi.  

Za učenike putnike bit će organiziran prijevoz u školu i iz škole kući.

Školi su za uređenje i opremanje odobrena sredstva  u visini od 315 000 eura koja će biti utrošena za potrebna uređenja učionica, kabineta, sanitarnih čvorova, uvođenje klimatizacije, rekonstrukcije kotlovnice u PŠ Hižanovec, izmjene potrebne stolarije, podova i sanitarija, nabavu sjenila, novog namještaja, didaktičkog materijala, informatičke opreme, tzv. kutića za odmor i igru, sprava, garderobnih ormarića, opreme za školsku kuhinju itd.

Svi učenici, uz udžbenike, dobit će i besplatne radne materijale koje su do sada financirale pojedine općine sa našeg upisnog područja ili su ih nabavljali sami roditelji, a sada i taj dio za sve škole u projektu financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Tijekom rujna bit će potrebno još do kraja uskladiti interese i mogućnosti učenika sa mogućnostima učitelja, posebno uzevši u obzir dane kad su pojedini učitelji koji rade u više škola po rasporedu kod nas.

Na kraju treba napomenuti, iako nije velik, ali je za nas značajan podatak,  da imamo više upisanih prvašića nego prethodne godine i da nam je trenutno broj učenika u razrednoj nastavi veći od broja učenika u predmetnoj te smo zadržali isti ukupni broj učenika kao i na završetku prošle školske godine.

Svim učenicima, njihovim roditeljima i radnicima škole uz još bolju suradnju i poboljšanje uvjeta za boravak i rad u školi, želimo vedru, zdravu, sigurnu, poticajnu i uspješnu novu školsku godinu!


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju