preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka

Login
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Po završetku školovanja htio/la bih:

PROJEKTI

Sigurno na web 

Zaštita i prava djece 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2011.

Ukupno: 366502
Ovaj mjesec: 1671
Ovaj tjedan: 205
Danas: 54
INTERNET
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
UPISI U SREDNJU – 8. RAZRED – NAPOMENE I SASTANAK
Autor: Darko Zvonar, 26. 6. 2021.

U petak 25.6. 2021. počele su prijave obrazovnih programa u aplikaciju upisi.hr. Uvidom u trenutne privremene rezultate vidljivo je da su svi učenici uspješno prijavili željene programe i da svi bar u jednom programu imaju prolaz, odnosno da su unutar upisne kvote (oznaka DA). Kod svih učenika je crvena oznaka za osnovne preduvjete, ali to tako i treba biti sve dok se ne potpiše prijavnica. Samo kod nekoliko učenika vjerojatno je pogrešno označen strani jezik ili je odabran smjer za sportaše ili je poneka srednja škola odredila bodovni prag, a negdje se traže i dodatne provjere pa su crveno označeni i specifični uvjeti o čemu ćemo upozoriti i potrebno ispraviti. Ne treba brinuti. U školi se svakodnevno prati situacija oko plasmana svih učenika i na sve što će biti potrebno će se upozoriti.

Važno je napomenuti da se plasman u poretku, posebno prvih dana, ali i kasnije, može mijenjati i zato treba stalno pratiti situaciju koji ste po redu u programu u kojem imate prolaz jer se ovih prvih dana nisu još  prijavili baš svi osmaši iz svih škola, a neki će se i predomisliti tijekom ovih 12 dana koliko traje rok prijave i u kojem se mogu mijenjati odabrani programi ovisno o željama i plasmanu te i to može utjecati na pomak u listi za koje mjesto gore ili dolje. Zato je važno voditi brigu da se posljednjih dana roka za prijavu, ako je moguće, izbjegnu situacije da je učenik predzadnji ili zadnji na listi za prolaz (npr. 23 od 24 ili 10. od 10). Krajnji rok za prijave ili eventualne promjene je 7. 7 .2021.  prijepodne jer se aplikacija zaključava taj dan u 12 sati.

Obzirom da je u utorak, 29.6. 2021. u 9.00 sati cijepljenje većine učenika 8. razreda drugom dozom cjepiva protiv HPV-a dogovoreno je da se prije cijepljenja s početkom u 8.00 sati održi sastanak s učenicima 8. razreda i njihovim roditeljima da se vidi situacija nakon prva četiri dana roka za prijavu i da se dogovori za potrebne daljnje obveze u postupku upisa.

Ukoliko neki od roditelja zbog posla ili drugih obveza neće nikako moći doći na sastanak mogu kontaktirati razrednicu i dogovoriti se za dolazak u školu ako za to ima potrebe.

Sastanak je organiziran prije cijepljenja jer je većina učenika ionako tada u školi te ne moraju dolaziti ponovno radi sastanaka, a zbog naših drugih obveza u popodnevnim satima tih dana ostao je prvotno planirani termin za sastanak 29. 6. u 8.00. Uz to, bolje je da se sastanak održi prije cijepljenja nego nakon njega, a i u jutro je svježije i lakše nego kasnije poslijepodne. Važno je i napomenuti da se ovakvim načinom upisa izbjegava i potreba za više odlazaka u grad, odnosno u srednje škole kako je to bilo prije e-upisa kada se je tome trebalo posvetiti i potrošiti puno više vremena i novca.

Prije sastanka važno je napomenuti da će 8. 7. 2021.  u vremenu od 8 -14 sati učenici s jednim roditeljem trebati digitalno ili osobno u školi potpisati tzv. Prijavnicu odnosno listu odabranih programa koje je učenik odabrao u sustavu prema poretku na dan 7.7. kada se lista zaključava. Prijavnice moraju biti kod nas u školi i na temelju njih ćemo označiti da su ispunjeni svi osnovni uvjeti te više neće biti crvene oznake u rezultatima. Učenici za koje ne bude potpisana prijavnica brisat će se iz sustava prije formiranja završnog poretka i neće dobiti pravo upisa. Prijavnicu će od 7.7. moći ispisati svaki učenik, a za one koji ne mogu ispisat ćemo mi u školi. Potpisana prijavnica moći će se poslikati i poslati u Teams ili razrednici ili se u gore navedeno vrijeme može doći u školu i potpisati ju.

Za kraj, iako će sve to biti rečeno i na sastanku, treba voditi računa da se svaka promjena koju napravite u vašim listama odabranih programa (poredak prioriteta, brisanje i odabir novih, označavanje da je dostavljena prijavnica itd.) NEĆE VIDJETI ODMAH jer sustav treba određeno vrijeme da ažurira nove promjene (sat, dva ili više). Stoga se ne treba brinuti ako se odmah ne vidi da ste nešto promijenili, ALI TREBA PAZITI DA SE NE ČEKA DO KRAJNJEG ROKA pa da  zbog „više sile“ ( bez struje) ili zagušenja sustava  dođe do komplikacija jer nešto niste na vrijeme izvršili ili ste se u zadnji tren predomislili.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju