preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka

Login
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Po završetku školovanja htio/la bih:

PROJEKTI

Sigurno na web 

Zaštita i prava djece 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2011.

Ukupno: 366499
Ovaj mjesec: 1668
Ovaj tjedan: 202
Danas: 51
INTERNET
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
POČETAK I ORGANIZACIJA NASTAVE U 2. POLUGODIŠTU
Autor: Darko Zvonar, 14. 1. 2021.

Obavještavamo učenike OŠ Sidonije Rubido Erdödy i roditelje da nastava u školskoj 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine po A rasporedu i to za niže razrede u školi, a za više razrede nastavom na daljinu.

RAZREDNA NASTAVA

Učenici od 1. do 4. razreda dolaze na nastavu u školu. Polazak autobusa je u 7.10 sati iz Vukšinca i u 7.35 iz Dropkovca.

U dogovoru sa učiteljicama svi učenici nižih razreda završavat će nastavu u isto vrijeme.

Odvoz učenika je u 12.15 sati prema Donjoj Rijeci, Fajerovcu i Dropkovcu, a u 12.35 prema Kostanjevcu, Sudovcu, Kolarcu i Vukšincu.

Pri dolasku u školu, boravku te odlasku kući provode se i dalje uhodani postupci i mjere vezane uz smanjenje rizika i sprečavanje širenja kako Covid-19 tako i ostalih zaraznih bolesti – mjerenje i zapisivanje temperature prije polaska u školu, maske, držanje razmaka, dezinfekcija i pranje ruku, prozračivanje učionica, izbjegavanje okupljanja i grupiranja pri kretanju zajedničkim prostorima, izbjegavanje momčadskih aktivnosti i sportova.

Ponovno naglašavamo važnost ostanka učenika kod kuće u slučaju uočenih simptoma zaraznih bolesti kod samih učenika ili članova kućanstva - tjelesna temperatura veća od 37.2, šmrcanje, suhi kašalj, kratki dah, grlobolja, gubitak njuha i okusa, probavne smetnje, bolovi u trbuhu, umor, glavobolja, bolovi u leđima. Učenik ne smije dolaziti u školu ni u slučaju sumnje na Covid-19 dok član kućanstva čeka testiranje ili nalaz istog.

Sukladno uputama HZJZ-a ponavljamo da ukoliko u kućanstvu nije moguće osigurati potpunu fizičku izolaciju od bolesnog člana kućanstva, učenik treba ostati kod kuće još 10 dana nakon zadnjeg dana bolesti člana (10 +10) te se o tom treba obavijestiti razrednicu ili školu.

Molimo roditelje da u takvim situacijama budu savjesni, iskreni i realni jer se često u našim domovima i između roditelja i djeteta ne može osigurati potpuna fizička izolacija – zasebna kupaonica, kuhinja, garderoba, ulaz – dakle potpuno bez korištenja zajedničkih prostora i kontakata za vrijeme bolesti. Škola će, bez obzira na stav pojedinih liječnika, opravdati  izostanak ako učenik zbog nemogućnosti potpune izolacije od bolesnog člana kućanstva mora ostati kod kuće dodatnih 10 dana te molimo da roditelji to svakako prihvate i poštuju te kontaktiraju školu prije namjere povratka učenika na nastavu.

 

PREDMETNA NASTAVA

Učenici od 5. do 8. razreda ostaju kod kuće i nastavu prate online prema rasporedu i u isto vrijeme kada bi nastavu pratili i u školi. Dakle za učenike od 5. do 8. razreda nastava isto počinje u 8.00 sati te će im sadržaji biti postavljani i učitelji biti „nazočni“ u aplikaciji u stvarno vrijeme trajanja sata prema važećem rasporedu sati.

Učenici će potvrditi svoju nazočnost na objavu ili obavijest učitelja u kanalu predmeta u vrijeme kad se on po rasporedu održava. Samo napominjemo da ovo ne znači da učenici moraju zalijepiti like odmah npr. u 8.01 ili po objavi nekog materijala i natjecati se tko će biti prvi. Važno je da učitelji znaju da su učenici vidjeli sadržaj ili zadatak, da razumiju ili pitaju i traže pomoć i pojašnjene ako treba i da shvate da je važno da redovno sudjeluju i prate rad online kao što bi to bilo da su u isto vrijeme u učionici u školi.

Na taj način jednostavnije je pratiti i snalaziti se tijekom nastavnog dana, a tako se može i lakše pratiti nazočnost i aktivnost učenika. Osim toga, vrijeme od 8.00 – 13.05 ili 14.00 sati je period kada je učenik i inače u školi.

Uvijek su moguće nepredviđene situacije pa u slučaju da učenici zbog opravdanih razloga eventualno nisu mogli biti nazočni i aktivni u aplikaciji u vrijeme trajanja sata treba to javiti razrednicima tijekom dana. Isto tako, ukoliko netko od učitelja ne bude mogao biti nazočan odnosno aktivan u Teamsu u vrijeme kada bi po rasporedu trebao biti njegov sat, obavijestit će o tome učenike i objavit će sadržaj i vrijeme za komunikaciju i pomoć kada za to bude u mogućnosti.

Za dodatnu pomoć, upite i nejasnoće kao i za zadaće ili druge radove učitelji će odrediti vrijeme kada se može kontaktirati i konzultirati nakon nastave.

Nadamo se da će nam razvoj epidemiološke situacije omogućiti uskoro povratak svih učenika u školu i učenicima i učiteljima omogućiti lakši i bolji rad kada su uživo u učionici.

 

SITUACIJA NAKON POTRESA  I NAJAVLJENA HLADNOĆA

Svi učenici i radnici škole po povratku u školu bit će upoznati sa uputama o postupanju u slučaju potresa te će biti provedena evakuacijska vježba.

Prozračivanje učionica važno je za smanjenje rizika od zaraze. Moramo biti pripravni i za eventualni slučaj nužnog napuštanja zgrade, a najavljeno je i izrazito hladno vrijeme. Zbog navedenog važno je da učenici uvijek imaju dovoljno toplu odjeću i obuću, kapu i rukavice kao i zaštitu od kiše.

Ovo napominjemo zbog onih učenika koji ne vole nositi ili stalno ostavljaju i gube kape i rukavice, dolaze u školu po kiši bez ikakve zaštite, dolaze i odlaze u tenisicama iako imaju zimsku obuću, u školi ih treba stalno opominjati da obuku duge majice jer im je vruće, ne žele ostati u učionicama na suhom i toplom do polaska autobusa i sl.

Zgrade područnih škola zbog vremena gradnje pregledane su nakon potresa. Zgrade je obišao i pregledao i nadležni inženjer da se utvrdi da su i dalje sigurne za boravak djece i odraslih.

Popravljena je žbuka na dijelu pregradnog zida u PŠ Hižanovec, a bit će uklonjen i dio dimnjaka koji je oštećen. Školu je obišao i predstavnik roditelja.

U PŠ Kolarec učenici će se preseliti u drugu učionicu (do ulice) zbog oštećenog pregradnog zida između učionice i zbornice te će se izvesti radovi na otklanjanju nedostataka i eventualnih opasnosti za  boravak i kretanje u neposrednoj blizini zida.


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju