preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka

Login
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Po završetku školovanja htio/la bih:

PROJEKTI

Sigurno na web 

Zaštita i prava djece 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2011.

Ukupno: 365582
Ovaj mjesec: 751
Ovaj tjedan: 82
Danas: 1
INTERNET
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: zero-sized reply, code 0
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
PRED POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE
Autor: Darko Zvonar, 28. 8. 2020.

DRAGI UČENICI, POŠTOVANI RODITELJI!

Još je samo malo više od tjedan dana do početka nove školske godine za koju smo se nadali da će nam biti  bolja, lakša i uspješnija od prethodne. I dalje vjerujemo da će biti takva i da ćemo ju zajedničkim naporom i suradnjom takvom i učiniti.

Ovih dana susrećete se s brojnim informacijama  u medijima o mjerama, pripremama, planovima i mogućnostima za organizaciju nastavnog rada od 7. rujna. Za sada, vidjeli ste, objavljene su upute HZJZ-a o sprječavanju i suzbijanju epidemije Covid-19, a vezano za rad vrtića, osnovnih i srednjih škola. Putem ove poveznice https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf  možete otvoriti upute te Vas molimo za pomoć da ih proučite i do početka nastave što više upućujete svoju djecu na potrebu pridržavanja mjera i činjenicu da će im radni dan, iako će biti u školi među svojim vršnjacima iz razreda, biti dosta drugačiji bez promjena učionica i dosadašnjih istovremenih odmora uz  minimalno potrebne izlaske iz učionica, umjesto druženja i susretanja  paziti da se isto izbjegne, pojačano voditi brigu o higijeni, nositi maske ovisno o situacijama i razredima u kojima će to biti potrebno itd.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priprema detaljne upute za organizaciju rada. Na temelju tih odrednica i u dogovoru sa našim lokalnim stožerom i osnivačem prema mogućnostima škole i aktualnoj situaciji na našem području utvrdit ćemo model organizacije rada te vas o tome obavijestiti sredinom idućeg tjedna.

Naša škola ima 9 učionica i jedan kabinet za održavanje nastave te informatičku učionicu i dvoranu, a većina razrednih odjela ima oko 15 ili manje učenika. Koprivničko-križevačka županija osigurava školi sredstva za dezinfekciju i zaštitu. Svaki učenik i radnik dobit će višekratne pamučne maske. Drugačijom organizacijom prijevoza i prehrane, različitim vremenom početka i završetka nastave, korištenjem maski, podjelom prema potrebi samo pojedinih većih razreda i provedbom samo manjeg dijela izborne nastave online možemo svi ostati u jutarnjoj smjeni.

Kako smo rekli, detalje oko organizacije razradit ćemo prema uputama MZO-a koje očekujemo i u dogovoru sa našim osnivačem i županijskim stožerom te vas pravovremeno o tome obavijestiti.

Uz objavljene upute važno je naglasiti da je odgovorno ponašanje i poštivanje mjera vrlo važno i u svakodnevnom životu izvan škole.

Napominjemo da ostaje i potreba mjerenja temperature prije polaska učenika u školu. Zbog uočenih situacija tijekom proljeća nakon povratka učenika razredne nastave u školu kada je svaki dan dosta učenika došlo u školu bez izmjerene i zapisane temperature, prije ulaska u školsku zgradu mjerit će se i dalje svim učenicima, kao i radnicima, temperatura koja je značajan simptom eventualne bolesti  te je isto važno da se izbjegnu potencijalni rizici ulaskom u zgradu osobe koja ima povišenu temperaturu.

Roditelji, osim prvih dana u 1. razredu, i ostale osobe koji nisu učenici ili radnici škole ne ulaze u školu, a sve komunikacije moraju se što više odvijati online odnosno načinima na koje se komuniciralo tijekom nastave na daljinu. Dakle ostaje i Teams i drugi kanali koje ste dogovorili sa razrednicima za najadekvatniju komunikaciju.

Svi se nadamo da tijekom idućeg tjedna razvoj epidemiološke situacije neće onemogućiti iako drugačiji, ali ipak povratak u škole. Pridonesimo svojim odgovornim postupanjem što sigurnijoj i povoljnijoj situaciji za početak nove školske godine.

 

                                                                       Ravnatelj: Darko Zvonar


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju