preskoči na sadržaj

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka

Login
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Anketa
Po završetku školovanja htio/la bih:

PROJEKTI

Sigurno na web 

Zaštita i prava djece 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 9. 2011.

Ukupno: 365585
Ovaj mjesec: 754
Ovaj tjedan: 85
Danas: 3
INTERNET
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: zero-sized reply, code 0
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBAVIJEST RODITELJIMA O ORGANIZACIJI RADA ŠKOLE OD 25. 5. 2020.
Autor: Darko Zvonar, 22. 5. 2020.

U ponedjeljak 25. 5. 2020. počinje ponovno održavanje nastave za učenike 1. – 4. razreda u školi prema uputama HZJZ-a i novim preporukama MZO-a. U školu se na nastavu vraćaju gotovo svi učenici razredne nastave u matičnoj i područnim školama osim manjeg broja koji imaju opravdani razlog za ostanak kod kuće.

Početak nastave je u 8.30 u matičnoj i područnim školama. Radi organizacije prijevoza učenici iz Dropkovca, Fajerovca, Donje Rijeke i Barlabaševca odlaze iz matične škole u 12.15, a učenici iz Kostanjevca i Sudovca u 12.35 te se tom linijom vraćaju u Vukšinec i učenici iz PŠ Kolarec.

Polazak autobusa u jutro je u 7.30 sati iz Vukšinca i u 8.00 sati iz Dropkovca.

Prema broju učenika koji se vraćaju, učenici će boraviti u svojim učionicama. Učenici će nastavu imati prema dosadašnjem rasporedu osim izvannastavnih aktivnosti koje se u školi neće izvoditi, a izvedbu ostalih oblika rada učiteljice će prilagoditi načinu i vremenu boravka učenika u školi. Svi učenici imat će nastavu do navedenog vremena odlaska te će iz škole izlaziti organizirano u pratnji, poštujući razmak od ostalih razrednih skupina do autobusa na parkiralištu odnosno roditelja koji će doći po djecu ili nastaviti ulicom pješice uz razmak ako odlaze sami.

Učenici u školu dolaze u pratnji roditelja, samostalno ili organiziranim prijevozom. Učenici koji će ići u školu pješice ili u pratnji roditelja trebaju doći u školu najranije u  8.15.

RODITELJI ne ulaze u školske zgrade i paze na držanje razmaka prilikom dovođenja i odvođenja učenika iz škole.

Roditelji su dužni djeci svaki dan prije polaska u školu izmjeriti temperaturu. Povišenu temperaturu treba odmah prijaviti liječniku i učiteljici te ne slati dijete u školu.

Roditelji koji imaju simptome respiratorne bolesti (kašalj, temperatura, otežano disanje) ili su u mjeri samoizolacije ili su zaraženi s Covid -19  ne smiju dovoditi djecu u školu.

Djeca koja imaju simptome respiratorne bolesti (kašalj, temperatura, otežano disanje) ili su u mjeri samoizolacije ili su zaražena s Covid -19  ne smiju dolaziti u školu.

U školu ne smiju dolaziti ni djeca koja imaju simptome neke druge zarazne bolesti.

ULAZAK I BORAVAK DJECE U ŠKOLI – Učenici koji dolaze u školu prvim autobusom ulazit će u školu od 8.00 sati. Ostali učenici ulaze u školu od 8.15 sati.

Nakon ulaska učenika ULAZ u školu se zatvara u 8.30, a za sve eventualne nužne potrebe ulaska u školu potrebno je nazvati 855-002.

Na ulazu u školu spremačica dezinfekcijskim sredstvom učenicima dezinficira ruke i upućuje ih do klupa pored ulaza u učionice na preobuvanje.

Učiteljica nakon preobuvanja upućuje učenike na pranje ruku uz držanje distance i smješta ih na njihova mjesta u učionici.

Učenici tijekom boravka izlaze iz učionice samo u slučaju potrebe i to tek nakon što učiteljica utvrdi da je to moguće ako nema učenika drugih skupina u tom prostoru – hodnik, WC kao i odlazak u blagovaonicu u kojoj će zbog veličine za vrijeme gableca moći boraviti dvije po dvije skupine , ali uz odvojeno sjedenje i organiziran dolazak i odlazak skupina po skupina.

U učionicu osim učiteljica u vrijeme nastave ne ulaze drugi radnici škole.

Učiteljice i učenici međusobno moraju paziti na održavanje propisanog razmaka i izbjegavanje zajedničkog korištenja pribora i stalno podsjećanje da se ne dodiruje lice (nos, usta, oči), korištenje maramica u slučaju kihanja i kašljanja te na često pranje ruku.

PRANJE RUKU – Ruke se obavezno peru prije ulaska u učionicu, nakon korištenja WC-a, prije jela, nakon aktivnosti na otvorenom, kihanja i kašljanja te korištenja maramica u tu svrhu i svaki put kada su ruke zbog određene aktivnosti prljave.

Ruke se peru vodom i sapunom. Sve dijelove ruku do ručnog zgloba potrebno je dobro istrljati sapunom i nakon toga isprati vodom. Ruke obrisati papirnatim ručnikom te isti baciti u koš.

PREHRANA će biti organizirana od utorka jednostavnijim obrocima.

RAD U PODRUČNIM ŠKOLAMA – provodi se kao i u matičnoj školi, ali je zbog manjeg broja djece odnosno skupina tamo olakšano poštivanje propisanih mjera.

 


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju