2021-06-01 15:33:23

USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU IZ VJERONAUKA
Svake godine učenici naše škole uspješno sudjeluju na natjecanju iz katoličkog vjeronauka pod nazivom „Vjeronaučna olimpijada“.  Ove godine tema natjecanja je bila vrlo opširna - Biblija – pisana Božja riječ.
Natjecanje je sastavljeno od tri razine (školsko, međužupanijsko/bisku- pijsko, te državno) te na svakoj sljedećoj sudjeluju samo najuspješniji sa prethodne. Školsko natjecanje držano je 25. 1. 2021., a biskupijsko 23. 3. 2021. na kojem smo zauzeli drugo mjesto i time se plasirali na državno natjecanje koje je održano 12. 5. 2021. prema uputama Državnoga povjerenstva i u skladu s važećim epidemiološkim mjera.
Od dvadeset škola koje su se natjecale na državnom natjecanju osvojili smo izvrsno peto mjesto. Za to su zaslužni učenici Jakov Antolić 6. r., Oliver Srbljinović 6.r., Martina Katalenić 8.r. te Valentina Štriga 8.r. Vodila ih je mentorica vjeroučiteljica Martina Vidak. Učenici su za nagradu od Bjelovarsko-Križevačke biskupije dobili nagradno ljetovanje od deset dana u Novom Vinodolskom, te im na tome iskreno zahvaljujemo, a ovakav uspjeh nagradit će i naše općine. Učenicima čestitamo na ostvarenim rezultatima i pokazanom poznavanju građe, a mentorici na trudu oko njihove pripreme! 
Želimo svima da Biblija ne ostane u njihovom životu upamćena samo kao „mnoštvo knjiga“, nego kao Sveto pismo kroz koje svakome od nas progovara Bog. Iako se danas od učenika na natjecanju traže samo informacije, druženje sa Svetim pismom prilika je da Biblija postane upravo Božja riječ za nas.
 
                                          Vjeronaučni „olimpijci“ i vjeroučiteljica Martina Vidak

Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka