2020-12-17 15:03:35

ZAVRŠETAK PRVOG POLUGODIŠTA, ZIMSKI ODMOR UČENIKA

DRAGI UČENICI, POŠTOVANI RODITELJI I RADNICI ŠKOLE

U srijedu, 23. prosinca 2020. završava nastava u 1. polugodištu školske 2020./2021. godine. Učenici posljednji dan u školu dolaze u petak, 18. 12. 2020., a u dogovoru sa našim osnivačem, posljednja 3 dana nastave (ponedjeljak, utorak i srijeda – 21. - 23. 12.) rad će se provoditi online odnosno preko dogovorenih aplikacija za nastavu na daljinu i drugih aplikacija za potrebe lakše komunikacije (Teams, Viber i sl.).

Odlukom o izmjeni Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. promijenjeno je trajanje Zimskog odmora za učenike.

Zimski odmor učenika počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine. Početak 2. polugodišta odnosno povratak učenika u školu je u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine po A rasporedu.

Uz to je potrebno i napomenuti da sukladno izmjeni neće biti drugog dijela zimskog odmora koji je bio planiran za kraj veljače 2021.

            Uz promjene i prilagodbe u pojedinim aspektima organizacije rada završili smo prvo polugodište  u specifičnim uvjetima, a najvažnije, uz minimalan broj bolesnih učenika i bez težih oblika bolesti te uz relativno mali broj učenika koji su istovremeno bili u mjeri samoizolacije, a koji je omogućavao da se nastava, osim u jednom tjednu za jedan razredni odjel, odvijala redovno u školi. Ista je situacija i kod radnika škole.

            Hvala svima, prvenstveno našem osnivaču Koprivničko-križevačkoj županiji, a zatim MZO-u i HZJZ-u te našim lokalnim samoupravama koji su svojom potporom u organizaciji, opremanju, upućivanju i osiguravanju provedbe rada u aktualnim epidemiološkim uvjetima omogućili da se ovaj period nastave proveo radom uživo u našim učionicama i da se provedu aktivnosti i sadržaji koje su aktualni uvjeti dopuštali.

            Posebno zahvaljujem svim roditeljima, učenicima i radnicima škole što su suradnjom, razumijevanjem i odgovornošću vodili brigu da se mogućnost rada uživo i provede uz što manje nepredviđenih situacija i poteškoća.

            Apeli i molbe za poštivanje mjera u cilju sprečavanja širenja zaraze ostaju i dalje. Ostanimo odgovorni, čuvajmo jedni druge i omogućimo da 18. siječnja u punom sastavu nastavimo s radom uživo u školi!

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji, cijenjene radnice i radnici škole!

Želim vam da sa svojim najbližima u zdravlju i veselju provedete ove blagdane! Blagoslovljen vam Božić! Zdravija vam, radosnija, mirnija i uspješnija 2021. godina!

                                                                       Ravnatelj: Darko Zvonar


Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka