2019-12-17 10:56:10

Znanstveni turnir Križevci

U Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održan je u petak 13. prosinca 1. Znanstveni turnir za učenike osmoga razreda s područja grada Križevaca i okolice. Na ovome, nešto drugačijem natjecanju koje obuhvaća prirodoslovnu skupinu predmeta (biologija, kemija i fizika), sudjelovalo je 11 timova iz šest škola.

 

Natjecanje se sastoji od ispita znanja koji obuhvaća primjenu naučenog na svakodnevnim primjerima te tri zanimljiva pokusa koja se ne izvode u sklopu redovnoga nastavnog programa. Prvi je pokus bio određivanje čestice ulja, drugi izrada alkotesta, a treći pokus sa sirovom i pečenom kokicom. To su pokusi više razine, zahtijevaju i činjenično znanje i primjenu znanja u konkretnoj situaciji.
Natjecanje je timskog karaktera i svaki tim se sastoji od tri učenika. Učenice naše škole Leonarda Katalenić i Petra Jačmenjak bile su u timu s učenicom Mijom Ban iz OŠ Sokolovac, a na turnir su došle u pratnji učiteljice biologije Ivane Hanžeković. One se i inače ističu znanjem iz prirodoznanstvene skupine predmeta, a sve tri imaju jednaku želju u budućnosti studirati medicinu. Ovo im je natjecanje omogućilo da se okušaju u primjeni prirodoslovnih znanja na primjerima iz svakodnevnog života, te da se upoznaju i razmijene iskustva iz dviju škola.

 

http://os-srerdody-gornjarijeka.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=56


Osnovna škola Sidonije Rubido-Erdödy Gornja Rijeka